Κόσμος
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 20:54

«Το όνομα που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ είναι πΓΔΜ»

Την ελληνική θέση για τη λύση στο πρόβλημα της ονομασίας με τη FYROM υιοθέτησε η εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ερωτηθείσα για το χθεσινό επεισόδιο στη Γενική Συνέλευση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/26/1416802.htm , τονίζοντας πως το όνομα που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ είναι πΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως ο Γενικός Γραμματέας έχει προσωπικό απεσταλμένο για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ. Το όνομά του είναι Μάθιου Νίμιτς. Του μιλήσαμε και είπε ότι αυτό που συνέβη χθες στη Γενική Συνέλευση κατέδειξε το γιατί χρειάζεται μια μόνιμη λύση και συνεχίζει να εργάζεται με τα δυο μέρη πάνω στο θέμα.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας ζητά και από τα δυο μέρη να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για επίλυση των διαφορών τους μέσα από τις ήδη εδραιωμένες διαμεσολαβητικές προσπάθειες. Μέσα στα Ηνωμένα Εθνη, ο Γενικός Γραμματέας και η Γραμματεία χρησιμοποιούν την πρακτική της χρήσης του ονόματος πΓΔΜ ή FYROM, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για το πώς θα επηρεάσει το μέλλον, δεν μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Νίμιτς συνεχίζει το έργο του».

Πηγή ΑΠΕ