Κοινωνία
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 10:05

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της υπουργικής απόφασης για το πώς θα γίνει η κατανομή του 1,4 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών η εκταμίευση των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους, εφόσον αποδεχθούν να το λάβουν, είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουλίου. Aνοιχτό το ενδεχόμενο και για τρίτο γύρο. 

 

Καθώς μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βάλει «φρένο»  σε όσους ζητούν «αίμα» και κινούνται στη λογική της εκδίκησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για την περίοδο διακυβέρνησης των κ. Τσίπρα – Καμμένου. Μία ομάδα στελεχών γύρω από τον Πρωθυπουργό και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς, μεταφέρουν μηνύματα ότι η αντίδραση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πώς λειτουργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρέπει να είναι ψύχραιμη. 

 

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, στις 11:00 π.μ.,η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. 

 

Οι τιμές του χρυσού προσέγγισαν σήμερα τα 1.800 δολάρια η ουγκιά, επίπεδα που είχαμε να δούμε τουλάχιστον από τα τέλη του 2011, καθώς η ζήτηση για ασφαλή στοιχεία ενεργητικού έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Οι ενδείξεις για δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού και οι φόβοι ότι αυτό μπορεί να φρενάρει ή και να παγώσει εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα περιορίζει δραστικά την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

 

Ένας 15χρονος τραυματίστηκε χθες θανάσιμα από αεροβόλο όπλο την ώρα που έπαιζε με τον αδελφό του στην Θεόπετρα Καλαμπάκας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας στην Θεόπετρα Καλαμπάκας όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που έπαιζαν με το αεροβόλο όπλο τα δύο αδέρφια, ο ένας έφηβος τραυματίστηκε στο κεφάλι.