Πολιτική
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 15:41

Στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα ο Γ. Βαληνάκης

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

Ο κ. Βαληνάκης την Τρίτη θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο περιθώριο των εργασιών θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατσάν, τη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), την προεδρία του οποίου, αυτήν την περίοδο, ασκεί η Τουρκία.

Την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του, ο Πρέσβυς της Ελλάδας, Α. Μαλλιάς, με τη συμμετοχή αξιωματούχων του State Department και του Κονγκρέσου, καθώς και εκπροσώπων think-tanks της Ουάσιγκτον.

Την Πέμπτη ο κ. Βαληνάκης θα έχει σειρά συναντήσεων στο State Department με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ντάνιελ Φράιντ και τους Βοηθούς Υφυπουργούς Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα και Ροζμαρί Ντι Κάρλο. Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν κυρίως οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Η.Π.Α., οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.