Πολιτική
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 16:06

Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων

Αρχίζει στις 6 το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της συζήτησης θα μιλήσουν επίσης οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Αρχίζει στις 6 το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της συζήτησης θα μιλήσουν επίσης οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/28/1417914.htm το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2008 το οποίο θα αναθεωρηθεί με το οριστικό σχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Το πρωί, ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Τόνισε ότι η επίσκεψή του αυτή εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή του, το σεβασμό του και την αναγνώρισή του προς το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Παπούλιας τιμά το ύπατο αξίωμα της πολιτείας και εκφράζει την εθνική ομοψυχία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια ο κ. Σιούφας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σιούφας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είχε συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

«Ευχαρίστησα τον Πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να με προτείνει για πρόεδρο της Βουλής και είχαμε μία πρώτη συζήτηση για το έργο που θα έχει η Βουλή το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Σιούφας.