Αθλητικά
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 12:28

Η UEFA δεν αναμένει θεατές στα γήπεδα πριν τον Αύγουστο

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, παραδέχτηκε ότι είναι «μη ρεαλιστικό» να περιμένουμε τους οπαδούς στις εξέδρες των γηπέδων πριν από τον Αύγουστο.

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, παραδέχτηκε ότι είναι «μη ρεαλιστικό» να περιμένουμε τους οπαδούς στις εξέδρες των γηπέδων πριν από τον Αύγουστο.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ξαναρχίσει μετά το lockdown του Μαρτίου, λόγω κορονοϊού και το βάρος μετατοπίζεται τώρα στο να ξανανοίξουν τα στάδια και για τους φιλάθλους, αφού τα παιχνίδια μέχρι στιγμής διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Ωστόσο, ο Ούβα δήλωσε στο Radio 24 πως «το να έχεις οπαδούς στα στάδια μέχρι τον Αύγουστο, δεν είναι ρεαλιστικό. Παρακολουθούμε πάντα τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Πολλά εξαρτώνται από τις εθνικές κυβερνήσεις κι αυτό το θέμα δεν πρέπει να αφεθεί στην UEFA».

«Χωρίς αμφιβολία, ήταν πολύπλοκη δουλειά να επιστρέψουν οι ομάδες στο γήπεδο, εν μέρει επειδή η κατάσταση στην Ευρώπη ποικίλλει. Μετακινήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίσω ένα χρόνο για να δώσουμε στα εθνικά πρωταθλήματα την ευκαιρία να ξαναρχίσουν», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Σαράντα χώρες στην Ευρώπη έχουν ξαναρχίσει τα πρωταθλήματά τους, αλλά δεν είναι φυσιολογικό γιατί αυτό γίνεται χωρίς το πιο υπέροχο μέρος, τους οπαδούς».

Οι δηλώσεις του Ούβα ήρθαν σε αντιδιαστολή με την τοποθέτηση του επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος είχε εκφράσει την ελπίδα ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να υποδεχτούν τους οπαδούς τους ήδη από τον επόμενο μήνα.