Κόσμος
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 19:15

ΗΠΑ: Σε χαμηλά ποσοστά η δημοφιλία Μπους αλλά και Δημοκρατικών

Αντίθετοι στην επιπλέον χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού σε Ιράκ και Αφγανιστάν εμφανίζονται οι Αμερικανοί σε σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Παράλληλα, σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να βρίσκεται το ποσοστό δημοφιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους (33%), κάτι που όμως ισχύει και για το Κογκρέσο (στο οποίο οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία), με το ποσοστό έγκρισης των ενεργειών του να έχει μειωθεί κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, στο 38%.

Όσον αφορά τα εσωτερικά, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν σε ποσοστό 72% ένα σχέδιο νόμου που προβλέπει μια καλύτερη υγειονομική κάλυψη για τα παιδιά, στο οποίο όμως ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να ασκήσει βέτο.

Αναφορικά με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος οι γνώμες είναι μοιρασμένες, αφού το 52% θεωρεί ικανοποιητικό το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Τζορτζ Μπους, ενώ το 43% κρίνει ότι πρέπει τα στρατεύματα να φύγουν το συντομότερο από το Ιράκ.

Η σφυγμομέτρηση έγινε τημεφωνικά σε 1114 ενήλικες πολίτες από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου και το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο +/-3%.