Κοινωνία
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 19:35

Το κίνητρο πίσω από την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης στη Θεσσαλονικη αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Ασφάλεια παραμένει η νεαρή γυναίκα που προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης από την παραλία  Κατερίνης, ως ύποπτη για την υπόθεση.

 

 

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραμένει συνεχίζοντας την κατάθεση της στους αστυνομικούς η νεαρή γυναίκα η οποία προσήχθη νωρίτερα από την παραλία της Κατερίνης, ως ύποπτη για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη, που στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζεται ως «η κοκκινομάλλα» η οποία εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο που διέρρευσε να συνομιλεί με τη Μαρκέλα, λίγο πριν από την εξαφάνιση της 10χρονης, επιχείρησε να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση της ώστε να μην την αναγνωριίζουν.

Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι είχε κουρεφθεί κάνοντας πολύ κοντά τα μαλλιά της, έτσι ώστε να μη θυμίζει με τίποτα την κοκκινομάλα.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς οι οποιο ερευνουν την υπόθεση. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι διωκτικές αρχές φέρονται να είχαν εντοπίσει τα ίχνη της 33χρονης εδώ και δύο ημέρες, στην Κατερίνη, απ΄ όπου και κατάγεται.

Δεν έχει όμως διεκρινιστεί αν εκεί είχε πάει μόνη της ή μαζί με την 10χρονη. 

Επίσης, αστυνομικές πηγές μιλώντας στη Ναυτεμπορική άφησαν να φανούν ότι παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με το πιθανό κίνητρο που μπορεί να συνδέει την προσαχθείσα με την εξαφανιση του παιδιού. 

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η 33χρονη δεν είχε καθημερινή επαφή με την οικόγενεια, αλλά πρόκειται για πρόσωπο το οποίο σχετίζεται με το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του παιδιού και γνώριζε την 'ήξερε και η 10χρονη, αφού φαίνεται πως ζούσαν στην ίδια συνοικία.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο το παιδί όταν την άκουσε έξω από το σχολείο της να τη φωνάζει την πλησίασε με τη θέλησή του, όπως φαίνεται και στα επίμαχα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που  έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα.

Εππιπλέον, οι διωκτικές αρχές εκτιμουν ότι κατέφυγε στο πατρικό της σπίτι στην Κατερίνη, περιοχή όπου και εντοπίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης από τους αστυνομικούς, φοβούμενη ενδεχομένως τη  πιθανή σύλληψη της ως εμπλεκόμενη στην εξαφάνιση του παιδιού.

Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης τόσο οι γονείς του παιδιού όσο  και ο μεγάλος αδελφός της 10χρονης μετέβησαν στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν αναγνώρισαν την ύποπτη.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ - Μ. ΛΑΓΑΝΗΣ