Πολιτική
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 15:15

ΠΑΣΟΚ: Αρχισε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Αρχισε πριν από λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να εξεταστούν τα αίτια της εκλογικής ήττα και η διαδικασία εκλογής προέδρου. Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Χθες, ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάλεσε όλα τα κορυφαία στελέχη να δεσμευθούν με λόγια και πράξεις για την ενότητα του Κινήματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/04/1420804.htm .

«Δεν φοβάμαι για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημά μας είναι ότι αμφισβητείται η δυνατότητα να είμαστε κόμμα εξουσίας», δήλωσε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ρ/σ Αθήνα 98,4.

Χθες σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Παπανδρέου αναφερόμενος στην ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ από τον αδελφό του, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε ένα «θαμπό δαχτυλίδι», αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ευθύνη της ήττας.

Σημείο τριβής στο πολιτικό συμβούλιο αποτελεί το θέμα της πιστοποίησης των διαδικασιών και το Μητρώο Μελών και Φίλων του Κινήματος. Εντονη ήταν η αντίδραση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλου, στα δημοσιεύματα ότι είναι τριπλοεγγεγραμμένος στα βιβλία του κόμματος, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοποίησης και Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διπλοεγγραφές, με την έννοια ότι κάποιος είναι γραμμένος σε δύο διαφορετικές δημοτικές οργανώσεις. Λάθη, πρόσθεσε, στις εγγραφές μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτά δεν συνιστούν διπλοεγγραφές.

Πάντως, υπέρ του Γ. Παπανδρέου τάχθηκε την Τετάρτη ο Δ. Τσοβόλας, ο οποίος ανέφερε πως είχε πρόταση να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, και παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι εναντιώθηκε στην επάνοδο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο, το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου χαρακτήρισε λανθασμένη και άδικη την άποψη του κ. Τσοβόλα.