Πολιτική
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 20:06

«Πρωταρχικός στόχος η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού απέναντι στη νεοσυντηρητική πολιτική της ΝΔ»

Πρωταρχικός στόχος παραμένει η υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού απέναντι σε μια νεοσυντηρητική πολιτική που ξεδιπλώνεται από την ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να πορευθεί σε μια νέα πραγματική νικηφόρα ενότητα.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού ευχαρίστησε όλους για τη «δυναμική συμμετοχή τους στην προγραμματική αντιπολίτευση και την αποκάλυψη των πολιτικών της ΝΔ Με τις θέσεις μας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, την παιδεία και το Ασφαλιστικό.

Όπως είπε, «η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Καραμανλή, που ανοίγει σιγά -σιγά και θα προωθείται σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μέσο και φτωχότερο Έλληνα».

Αναφερόμενος στην Παιδεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ουσιαστικής μεταρρύθμισης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Για το Ασφαλιστικό τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των ταμείων και επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του θα αποδείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη πολιτική.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου υπογράμμισε πως την ενότητα στη διασφάλιση ανοιχτών διαδικασιών την εγγυάται η ίδια η βάση του κινήματος, ο ίδιος προσωπικά, αλλά και όλοι ως μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως προϋποθέσεις προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πορευτεί σε μια «νέα πραγματική νικηφόρα ενότητα» την ισχυρή πολιτική ταυτότητα που θα αναδειχθεί από ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο – συμμετοχής της βάσης της ίδιας – και αντιπαράθεσης ιδεών και πολιτικών, την ισχυρή δημοκρατική επιβεβαίωση της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ και την εγγυημένη διασφάλιση της διαφάνειας, της δεοντολογίας, και της δημοκρατικής διαδικασίας στην εσωκομματική εκλογική μάχη.