Κόσμος
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:13

Ιράκ: Αμερικανική επιδρομή - τουλάχιστον 17 Ιρακινοί νεκροί

Δεκαεπτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τα ξημερώματα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών δυνάμεων στο χωριό αλ Τζαϊσάνι, κοντά στη Μακούμπα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή του υπουργείου Αμυνας του Ιράκ.

Δεν έγινε γνωστό εάν η επιδρομή αυτή είναι η ίδια με εκείνη η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, και κάνει λόγο για τον θάνατο 25 «εγκληματιών» σε περιοχή δυτικά της Μπακούμπα.

Ανώνυμη πηγή του ιρακινού υπουργείου Αμυνας έκανε λόγο για «17 νεκρούς και 40 τραυματίες από αμερικανική αεροπορική επιδρομή με ελικόπτερα εναντίον του χωριού αλ Τζαϊσάνι».

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης αναφέρεται ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχείρηση δυτικά της Μπακούμπα, όταν δέχθηκαν πυκνά πυρά από ομάδα ενόπλων, η οποία ήταν οχυρωμένη σε αμυντικές θέσεις» και ότι όταν οι ένοπλοι έκαναν «επιθετικούς ελιγμούς, εκλήθησαν οι εναέριες δυνάμεις».

«Η αμερικανική επιχείρηση είχε ως στόχο έναν διοικητή των «ειδικών ομάδων» που συνδέονται με μέλη τους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος σε εγκληματικές ενέργειες και διακίνηση όπλων που προέρχονται από το Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.