Πολιτική
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:23

Στην Αθήνα σήμερα ο Μπιλ Κλίντον

Στην Αθήνα φθάνει το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Capital Forum σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ.Κλίντον στη χώρα μας -η πρώτη ήταν το 1999 ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ, ο κ. Κλίντον θα αναφερθεί σε σημαντικά πολιτικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Γκάρντιαν, ο Μπιλ Κλίντον εκτιμά πως αν η σύζυγός του Χίλαρι εκλεγεί στον Λευκό Οίκο, θα ασχοληθεί με την «αποκατάσταση» της εικόνας των ΗΠΑ στο εξωτερικό. «Ο κόσμος -είπε- πιστεύει πως εάν εκλεγεί (η Χίλαρι), θα έκανε τα πάντα και το συντομότερο για ν' αποκαταστήσει την υπόληψή μας στον κόσμο».

Για πρώτη φορά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζει πως «οι απλοί ψηφοφόροι ανησυχούν και θέλουν να μάθουν ποιος θα μπορέσει να αποκαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη των ΗΠΑ στον κόσμο».

Επίσης σημειώνει πως η αμερικανική μονομέρεια στον πόλεμο του Ιράκ είχε ως αποτέλεσμα «να εξοργίσει τον κόσμο, τη στιγμή δε που χαίρουμε μίας πρωτόγνωρης υποστήριξης ένεκα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου».