Ακόμη ένα βήμα στη μετάβαση για τη νέα καθημερινότητα γίνεται σήμερα, με σειρά υπηρεσιών να τίθενται και πάλι στη διάθεση του κοινού. Καφέ, χορευτικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης ετοιμάζονται να υποδεχθούν πελάτες, υπό αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή ενός νέου κύματος κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Ακόμη ένα βήμα στη μετάβαση για τη νέα καθημερινότητα γίνεται σήμερα, με σειρά υπηρεσιών να τίθενται και πάλι στη διάθεση του κοινού. Υπολογίζεται ότι έως την 1η Ιουλίου θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 95% του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.
Από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από:
- χορευτικά κέντρα
- άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
- καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
- κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
- καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
- κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
- κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
- κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:
- τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
- εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
- εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
- ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).
Οι νέοι κανόνες λειτουργίας
Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους:
Σε όσα κέντρα λειτουργήσουν, θα απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών. -Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, oρίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με την αναλογία του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών καθορίζεται σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
Στα εστιατόρια που λειτουργούν με μπουφέ, η διάθεση των γευμάτων θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα. -Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η αναλογία ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τ.μ. και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.