Κοινωνία
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 10:24

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Μπαίνει στην πρίζα η ηλεκτροκίνηση. Η κυβέρνηση επιδοτεί με 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. Το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ. 

 

Το σχέδιο ανάκαμψης ύψους 130 δισ. ευρώ που παρουσίασε η Γερμανία είναι το πιο «πράσινο» στον κόσμο, δηλαδή εκείνο που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλης χώρας σε φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας και τεχνολογίας. Χωρίζεται σε 57 διαφορετικά σημεία και όπως υπολογίζει το Bloomberg αφιερώνει 41 δισ. ευρώ σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, τα ηλεκτρικά οχήματα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

 

«Προκλητικό και αντιπαραγωγικό» χαρακτήρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν σε έρευνες για πετρέλαιο και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Εκατοντάδες Αμερικανοί έδωσαν το «παρών» την Πέμπτη στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Τζορτζ Φλόιντ. Έμειναν σιωπηλοί για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα- όσο ακριβώς έμεινε και εκείνος στο έδαφος με το γόνατο του αστυνομικού στο λαιμό του και την πίεση στην πλάτη να φράζουν την αναπνοή του. «Δεν ήταν η πανδημία του νέου κορωνοϊού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ. Ήταν μία άλλη πανδημία.Η πανδημία του ρατσισμού και των διακρίσεων» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ. 

 

Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Twitter και στον Αμερικανό πρόεδρο, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να μπλοκάρει ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ προς τιμή του Τζορτζ Φλόιντ, επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.