Πολιτική
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 16:44

ΚΚΕ: Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του ΥΠΟΙΟ στο Χαλάνδρι

Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο δήμο Χαλανδρίου κατέθεσαν προς τον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Πρωτούλης και Εύα Μελά.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι σχεδιάζεται η μεταφορά του υπουργείου σε κτίρια 55.000 τ.μ. τα οποία θα ανεγερθούν στο Χαλάνδρι, σε έκταση 28,5 στρεμμάτων πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Οπως επισημαίνεται, «ο χώρος αυτός είναι ο μοναδικός ελεύθερος στο Χαλάνδρι», το οποίο «δέχεται την επιβάρυνση, επί σειρά ετών, μεγάλων δρόμων (Λ. Κηφι¬σίας, Λ. Μεσογείων, Παπανικολή), φιλοξενεί το Νομισματοκοπείο, άλλες υπερτοπικές χρήσεις, ενώ έχει τεράστια διαμπερή κυκλοφορία».

Ο υπουργός ερωτάται αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για τη μεταφορά του υπουργείου στο Χαλάνδρι, λαμβάνοντας υπόψη της και τα νέα οικολογικά δεδομένα.

Επίσης ερωτάται γιατί αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του υπουργείου, δεδομένου ότι μόλις πριν δύο χρόνια είχε γίνει πλήρης ανακατασκευή των κτιρίων της Πλατείας Συντάγματος με το ανάλογο κόστος.

Παραλληλα σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό ο κορεσμός της Λ. Μεσογείων είναι απόλυτος, καθώς υπάρχουν πολλά κτίρια όπως η Νομαρχία, ο Ε.Ο.Φ. κ..α..

Τέλος οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν «ποιες άλλες δραστηριότητες (εμπορικές, εκμεταλλεύσεις πάρκινγκ κ.λ.π.) θα δρομολογήσουν οι κατασκευαστικές εταιρείες που με ΣΔΙΤ θα αναλάβουν το έργο και θα το εκμεταλλεύονται για 26 χρόνια».