Κόσμος
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 18:17

Στα Σκόπια από αύριο η βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρόζμαρι ντι Κάρλο

Επίσκεψη εργασίας στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει από αύριο μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, η αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Ροζμαρι ντι Κάρλο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η κ. ντι Κάρλο, θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Λιούμπισα Γκεοργκίεφσκι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ιμέρ Αλίου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η κ. ντι Κάρλο θα έχει ακόμη συναντήσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, την πρόεδρο της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον πρόεδρο της «Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) Αλί Αχμέτι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τις συνομιλίες που θα έχει η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα τεθούν ζητήμετα όπως η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-ΠΓΔΜ, η υποστήριξη των ΗΠΑ σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η κατάσταση στην περιοχή, με έμφαση στο μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου.

Πηγή ΑΠΕ