Πολιτική
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 10:17

ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση στον υπ. Παιδείας για τα κενά στην εκπαίδευση

Επίκαιρη ερώτηση για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδη ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, «με την έναρξη της νέας χρονιάς 2.360 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά σχολεία, 729 από τα νηπιαγωγεία ενώ στα Ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν κατά βάση με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι τεράστιες ελλείψεις καθιστούν το πρόβλημα οξύτερο και επικίνδυνο για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών καθώς σε πολλές περιπτώσεις ένας εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη για πάνω από 50 παιδιά». Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καταμετρηθεί έως τώρα 2.500 κενά εκπαιδευτικού προσωπικού, συμπληρώνει ο κ.Αλυσανδράκης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αλυσανδράκης, όσον αφορά τις ειδικές κατηγορίες σχολείων, περίπου 900 κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν στα 35 Μουσικά Σχολεία της χώρας, ενώ στα Δημοτικά Σχολεία λείπουν 348 καθηγητές Αγγλικών, 255 Φυσικής Αγωγής και 308 Μουσικής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά αν η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των υπηρεσιακών μεταβολών (μετακινήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και τοποθετήσεων) των εκπαιδευτικών πριν τη λήξη κάθε προηγούμενου σχολικού έτους;

Τέλος ζητεί την κατάργηση του απαράδεκτου -όπως τον χαρακτηρίζει- θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών και την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς «με διορισμούς μέσα από μια εκσυγχρονισμένη επετηρίδα με αποκλειστικό κριτήριο την κτήση του πτυχίου, ως τη δημιουργία Ενιαίων Παιδαγωγικών Σχολών οι απόφοιτοι των οποίων θα διορίζονται όλοι στην εκπαίδευση»