Πολιτική
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 14:27

Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Πρόκειται για την ΠΝΠ με τον τίτλο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται η επέκταση των οικονομικών ενισχύσεων, η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις μεταβολής των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, οι συνέπειες ανακριβούς δήλωσης, το ευεργέτημα συμψηφισμού με άλλες οφειλές κατά 25% σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης οφειλών ΦΠΑ, η επέκταση χορηγούμενων ενισχύσεων «επιστρεπτέας προκαταβολής», η παράταση κατά ένα μήνα των προθεσμιών του ν. 4270/2014.

Όπως και ο χρόνος εφαρμογής της εξαίρεσης από τον ΦΠΑ σε δωρεές για την καταπολέμηση της επιδημίας, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου καταστημάτων, η άδεια ειδικού σκοπού, η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ και η προσωρινή παράταση αναπηρικών παροχών, μέτρα για τη διατήρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η παράταση της θητείας διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαζόμενων και εργοδοτών, η διαδικασία αποδοχής δωρεών προς τον ΕΟΔΥ για την καταπολέμηση του κορονοϊού, η απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία κ.α.

naftemporiki.gr