Με διαφορά άνω των 19 μονάδων συνεχίζει να προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis. Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται συντριπτικά, με ποσοστό 52%. Μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας η οικονομία δηλώνει το 41%
Με διαφορά άνω των 19 μονάδων συνεχίζει να προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis. Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται συντριπτικά, με ποσοστό 52%, έναντι ποσοστού 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τ/σ Mega, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 40,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε απόσταση, με 20,9%. Τρίτη πολιτική δύναμη, με οριακή άνοδο, παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 4,6%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 2,6% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη στο 2,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 84% των πολιτών τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, έναντι 13%, το οποίο τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση φθάνουν το 63%, έναντι αρνητικών 30%.
Θετική αξιολόγηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός δίνει το 68% των ερωτηθέντων, έναντι 74% τον Απρίλιο, ενώ οι αρνητικές γνώμες για τον Κυρ. Μητσοτάκη αγγίζουν το 26%.
Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική γνώση, έναντι 25% που τον αξιολογεί θετικά.
Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 67%, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, με 40%.
To 41% λέει ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ποσοστό κατά δέκα μονάδες υψηλότερο από τον Απρίλιο που ήταν στο 31%.
Η ανησυχία για ιατρική περίθαλψη και την πιδημία του κορωνοϊού, υποχωρεί σημαντικά, απασχολώντας το 20% των ερωτηθέντων από 40% πριν από ένα μήνα.
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή ο μέσος όρος του ισοζυγίου της αξιολόγησης της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας (θετικά-αρνητικά) και του ισοζυγίου της πρόβλεψης για την οικονομία (θα καλυτερέψει-θα χειροτερέψει) είναι στο -38. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε φτάσει στο 14 ενώ χειρότερα ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, στο -81.