Πολιτική
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 15:12

Κώστας Σκανδαλίδης: «Ας βάλουμε στα θηκάρια τα σπαθιά»

Να πάψουν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές αντεγκλήσεις ζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, παρεμβαίνοντας στην εσωκομματική διαμάχη εν όψει της 11ης Νοεμβρίου, ημέρας εκλογής του προέδρου του Κινήματος.

Παρουσιάζοντας την πολιτική του πρόταση για τη δομή και λειτουργία του νέου ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα στελέχη σεβαστούν την τραυματισμένη -όπως είπε- βάση του Κινήματος.

«Ας βάλουμε στα θηκάρια τα σπαθιά», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτό που με φοβίζει ακόμα περισσότερο από την ήττα είναι η τάση μας να επιστρέφουμε στο παρελθόν. Να ανασταίνονται διαχωριστικές γραμμές του χθες. Να απονέμονται αβασάνιστα ταμπέλες. Να κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε την 11η Νοεμβρίου από μια αναγεννητική συνάντησή μας με την κοινωνία σε διαμάχη εσωκομματικών χαρακωμάτων χωρίς περιεχόμενο».

Οπως επεσήμανε ακόμη, «οι προσωπικές επιθέσεις οι καταλογισμοί προθέσεων οι συνομωσιολογίες οι απειλές και οι διαξιφισμοί είναι η χειρότερη δυνατή προσφορά στην ενότητα και στην προοπτική της παράταξης».

Όσο για το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης διερωτήθηκε: «Θα δώσουμε όλη τη δύναμη σε έναν πρόεδρο να εκφράσει πραγματικά και αυθεντικά το κίνημα ως συλλογικό υποκείμενο εκλεγόμενος από όλα τα πραγματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και όχι από αόριστα και συγκεχυμένα σώματα, ή θα καθηλώσουμε το Κίνημα να υπηρετεί τις επιδιώξεις του εκάστοτε Προέδρου;»

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι καταθέτει την πρότασή του για συζήτηση στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη και κάλεσε τους συνυποψηφίους του να πουν καθαρά τις θέσεις τους για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας.

Ερωτηθείς για το κριτήριο της υποψηφιότητάς του, ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε: «Διεκδικώ με όλη μου τη δύναμη ν’ αναδειχθώ στο αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος. Και είναι φανερό ότι η δική μου τοποθέτηση από τη στιγμή που είμαι υποψήφιος και στοχεύει εκεί, δεν επιδέχεται κανενός είδους ερμηνεία ή κρίση».

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο η προεκλογική εκστρατεία γίνεται επί ίσοις όροις, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητο «να μοιράζεται δίκαια η τράπουλα» και τόνισε πως δεν ασχολήθηκε με τις διαδικασίες. «Η δική μου υποψηφιότητα είναι μια πολιτική υποψηφιότητα. Απευθύνεται απευθείας στη βάση», παρατήρησε και κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να φύγουν από «τη σύγκρουση των στρατών» -όπως χαρακτηριστικά είπε- και να δώσουν τη μάχη τους χωρίς υπογραφές χωρίς υποστηρίξεις και δηλώσεις.