Κοινωνία
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 10:08

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Μετά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE και την πιστωτική γραμμή του ESM, από τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή και το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων της Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για τον τρίτο και τελευταίο πυλώνα του πακέτου των μέτρων συνολικού ύψους 540 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πράσινο φως για δάνεια 200 δισ. ευρώ αναμένεται να δοθεί σήμερα. 

 

«Σωσίβιο» ύψους 9 δισ. ευρώ προσέφερε το γερμανικό κράτος στη Lufthansa, σε μια συμφωνία διάσωσης που δίνει στην κυβέρνηση του Βερολίνου το δικαίωμα άσκησης βέτο στην περίπτωση μιας επιθετικής προσφοράς για την εξαγορά του γερμανικού αερομεταφορέα. Στο πλαίσιο της έως τώρα μεγαλύτερης κρατικής διάσωσης στη Γερμανία, η κυβέρνηση θα αποκτήσει το 20% της Lufthansa. 

 

Ανοίγει σήμερα, έπειτα από δύο μήνες , η αίθουσα συναλλαγών(trading floor) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης(NYSE). Τίποτε όμως δεν θα είναι το ίδιο, μετά τους νέους κανονισμούς στην εποχή του κορωνοϊού. Στην Αθήνα την ίδια ώραοι θεσμικοί έχουν το μυαλό τους στο rebalancing. 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης ως πιθανής θεραπείας για τον νέο κορωνοϊό. Πρόκειται για το φάρμακο, που χορηγείται για την ελονοσία και το οποίο έχει αποκαλύψει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι λαμβάνει προληπτικά. Διαβάστε γιατί ελήφθη η απόφαση αυτή. 

 

Γαλλία - Γερμανία ζητούν άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων άμεσα.«Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να εργαστούν υπέρ της άμεσης αποκατάστασης της ελεύθερης μετακίνησης μέσα στον χώρο Σένγκεν μόλις πληρούνται οι προϋποθέσεις» επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση.