Mag
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 20:26

Καραντίνα στις Μαλδίβες: Το ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε έναν παρατεταμένο… μήνα του μέλιτος

Όλα ξεκίνησαν με τον γάμο τους στις 6 Μαρτίου: οκτώ χρόνια μετά τη συνάντησή τους, ο 36χρονος Χαλέντ και η 35χρονη Πέρι παντρεύτηκαν ενώπιον των οικογενειών και των φίλων τους στο Κάιρο της Αιγύπτου, από όπου κατάγονται.

Όλα ξεκίνησαν με τον γάμο τους στις 6 Μαρτίου: οκτώ χρόνια μετά τη συνάντησή τους, ο 36χρονος Χαλέντ και η 35χρονη Πέρι παντρεύτηκαν ενώπιον των οικογενειών και των φίλων τους στο Κάιρο της Αιγύπτου, από όπου κατάγονται.

Λίγες μέρες αργότερα, το ζευγάρι που ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, έφυγε για το Κανκούν του Μεξικού, με τον κορωνοϊό γι’ αυτούς να φαντάζει μια μακρινή ανησυχία, καθώς δεν είχε ακόμη εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη και όταν οι δυο τους άρχισαν να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, δεν περίμεναν ποτέ ότι τα σχέδιά τους θα επηρεαστούν από ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όπως ανέφεραν οι ίδιοι μιλώντας στο BBC.

Τα πράγματα γι’ αυτούς έγιναν πολύ δύσκολα κατά την επιστροφή τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) μέσω της Τουρκίας στις 19 Μαρτίου. «Ενώ βρισκόμασταν στο αεροπλάνο, είχαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ξεκινήσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα από φίλους μας», δήλωσε η Πέρι, προσθέτοντας πως ενημερώθηκαν ότι καθίσταται δύσκολη η είσοδος αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα, στη σκιά της πανδημίας.

Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν όταν δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στην πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Ντουμπάι, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να παραμείνει στο αεροδρόμιο για δύο ημέρες, καθώς και στην Τουρκία είχαν τεθεί σε ισχύ περιορισμοί. Τα πράγματα γι’ αυτούς έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς χωρίς να έχουν έγκυρη κάρτα επιβίβασης, δεν μπορούσαν να αγοράσουν προϊόντα περιποίησης και ρούχα, αλλά ούτε και να παραλάβουν τις αποσκευές τους, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Πώς βρέθηκαν στις Μαλδίβες

Με την είσοδο τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι μην είναι εφικτή και τις πτήσεις από την Τουρκία προς την Αίγυπτο να έχουν ανασταλεί, οι νεόνυμφοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους, αναζητώντας ένα νέο σχέδιο. «Αποφασίσαμε να ψάξουμε στο Google όλες τις χώρες που επιτρέπουν την είσοδο σε Αιγύπτιους χωρίς βίζα, και στη συνέχεια να ψάξουμε αν υπάρχουν πτήσεις» σημείωσε η Πέρι, με το ζευγάρι να διαπιστώνει πως τελικά υπήρχε μόνο μία επιλογή: οι Μαλδίβες.

Πρόκειται για έναν προορισμό, τον οποίο είχαν ατζέντα τους και όταν αναζητούσαν πού θα περάσουν τον μήνα του μέλιτος, αντί για το Μεξικό. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν οι παραλίες με τη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που δελέαζαν το ζευγάρι. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που τουλάχιστον θα κοιμόμασταν σε ένα κρεβάτι σε αντίθεση με τις θέσεις του αεροδρομίου!», σχολίασε η Πέρι.

Ο Χαλέντ, μηχανικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, ανέφερε από την πλευρά του αστειευόμενος πως εκείνος και η σύντροφός του χάρηκαν πολύ που είδαν τις αποσκευές τους. Ωστόσο, αν και βρήκαν τόπο διαμονής, οι νεόνυμφοι ήρθαν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Εργασία... μετ' εμποδίων σε μια χώρα που αδειάζει

«Αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο βάρος, οι δουλειές μας - δεν θα μπορούσαμε να εργαστούμε σωστά. Δεν είχαμε καν μαζί μας τους φορητούς υπολογιστές μας», δήλωσε η Πέρι, η οποία εργάζεται για μέσα ενημέρωσης. «Όταν είσαι στον μήνα του μέλιτος, δεν περιμένεις να εργαστείς πολύ» εξήγησε.

Φτάνοντας στο νησιωτικό θέρετρο, το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνο από λίγους επισκέπτες, με τους περισσότερους μάλιστα να ψάχνουν πώς θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Καθώς οι τουρίστες έφευγαν, το ξενοδοχείο έκλεισε και το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε άλλο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος, όπου όμως έμεινε και πάλι χωρίς δωμάτιο.

Τον τελευταίο μήνα, οι δυο τους παρέμειναν σε μια ειδική εγκατάσταση απομόνωσης που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των Μαλδίβων σε ένα θέρετρο στο νησί Ολχουβέλι. Δηλώνουν δε την ευγνωμοσύνη τους στις αρχές, καθώς καταβάλουν ένα μειωμένο ποσό, αλλά και στο προσωπικό του θέρετρου, που κάνει το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσει τη διαμονή του ζευγαριού και των περίπου 70 υπολοίπων επισκεπτών.

«Το βράδυ, παίζουν μουσική, έχουν DJ κάθε μέρα και μερικές φορές αισθανόμαστε ακόμη και άσχημα γιατί κανείς δεν χορεύει» είπε ο Χαλέντ. Όπως εξήγησε, πολλοί από τους επισκέπτες στο θέρετρο είναι επίσης νεόνυμφοι, ωστόσο οι υπόλοιποι είχαν διαλέξει εξ αρχής ως προορισμό τις Μαλδίβες, σε αντίθεση με αυτόν και τη σύντροφό του.

Μέχρι το Σάββατο, στις Μαλδίβες υπήρχαν περίπου 300 τουρίστες, με το νησιωτικό σύμπλεγμα να μην δέχεται άλλους επισκέπτες. Ωστόσο, αν και οι Μαλδίβες είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, το ζευγάρι επιθυμεί να επιστρέψει επιτέλους στη βάση του, στο Ντουμπάι.

Όπως ανέφεραν, επισκέφθηκαν την παραλία μόνο μερικές φορές, εξαιτίας των ισχυρών βροχών αυτήν την εποχή, αλλά και λόγω της νηστείας για το Ραμαζάνι. Επίσης, και οι δύο εργάζονται από απόσταση για αρκετές ώρες τη μέρα, αν και είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν τις τηλεδιασκέψεις, λόγω της κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Από την άλλη, η επιστροφή στο σπίτι δεν είναι απλή. Ως κάτοικοι των ΗΑΕ, αλλά όχι υπήκοοι της χώρας, λένε ότι δεν τους επιτρέπεται ακόμη να πετάξουν πίσω στο Ντουμπάι με πτήσεις επαναπατρισμού. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στην Αίγυπτο, θα σήμαινε πως θα πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα σε μια κυβερνητική εγκατάσταση.

Τα σχέδια για την επιστροφή

Προς το παρόν, αναμένουν την έγκριση του αιτήματός τους για επιστροφή στο Ντουμπάι, ενώ σε ό,τι αφορά το κόστος του ταξιδιού, αποφάσισαν να μην κάνουν… πράξεις μέχρι να επιστρέψουν, γιατί δεν ξέρουν πότε θα τελειώσει η περιπέτειά τους. Παρά την επιθυμία τους για επιστροφή στο σπίτι, η Πέρι και ο Χαλέντ αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται που βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση.

Ωστόσο, υποστηρίζουν πως το ταξίδι τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρατεταμένος μήνας του μέλιτος. «Είναι λυπηρό όταν είστε σε ένα θέρετρο και είστε οι τελευταίοι επισκέπτες εκεί, και όλο το προσωπικό σας χαιρετάει. Αισθάνεστε άσχημα και γι 'αυτούς ... αυτό συνέβη δύο φορές σε εμάς» είπε ο Χαλέντ και πρόσθεσε: «Μέρη σαν αυτό πρέπει να είναι γεμάτα από ανθρώπους και καλές στιγμές, αυτό δεν ισχύει τώρα».

«Κάθε φορά που λέμε στους ανθρώπους ότι έχουμε κολλήσει στις Μαλδίβες, γελούν και λένε "δεν είναι και η χειρότερη κατάσταση, ευχόμαστε να ήμασταν στη θέση σου". Δεν είναι τόσο εύκολο ή ευχάριστο, είναι σίγουρα πολύ αγχωτικό... Απολαύστε τις στιγμές στο σπίτι με την οικογένειά σας. Θα το αντάλλασα (σ.σ. την επιστροφή στο σπίτι) με οτιδήποτε», κατέληξε η Πέρι.

Με πληροφορίες από BBC