Πολιτική
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 12:37

ΥΕΘΑ: Ο «Παρμενίων» δεν ματαιώθηκε, αναβλήθηκε λόγω των εκλογών

Η φετινή άσκηση «Παρμενίων» δεν ματαιώθηκε, αναβλήθηκε λόγω των εκλογών, αλλά θα διεξαχθεί του χρόνου, διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υφυπουργός ¶μυνας, Κωνσταντίνος Τασούλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., ¶δωνι Γεωργιάδη.

«Η άσκηση γίνεται κάθε δύο χρόνια στα έτη με περιττό αριθμό. Είναι άσκηση μετά στρατευμάτων και λόγω των εκλογών, αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, να μην γίνει η προετοιμασία μιας τέτοιας σοβαρής διακλαδικής ασκήσεως. ¶λλωστε, στην άσκηση «Παρμενίων» εμπλέκονται και πολιτικές αρχές όπως το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΣ, Περιφέρειες, νομαρχίες, η ΕΛΑΣ, η Ολυμπιακή κλπ. Ηταν λοιπόν εύλογο να προταθεί να μην συμπέσει η άσκηση μ’ εκείνη την περίοδο», εξήγησε ο υφυπουργός ¶μυνας και πρόσθεσε:

«Αν γινόταν η άσκηση τέλη Νοέμβρη ή μέσα στο Δεκέμβριο, θα δημιουργούνταν προβλήματα στον αγροτικό κόσμο - και επειδή περιλαμβάνει και προσκλήσεις εφέδρων, θα ήταν απαραίτητο να προσκληθούν και έφεδροι από τις πυρόπληκτες περιοχές». «Θα έχουμε λοιπόν, χρονική μετατόπιση της ασκήσεως» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι τα περίμενα πριν μπω στη Βουλή. Πρώτη φορά ακούω ότι οι εθνικές εκλογές μπορεί να είναι δικαιολογία για τη ματαίωση της ασκήσεως», παρατήρησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ..

«Θεωρώ πρωτοφανή δικαιολογία εκ μέρους της κυβερνήσεως, ότι λόγω των εκλογών δεν εκπαιδεύονται σωστά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κακώς ο κ. Πρωθυπουργός όρισε τις εκλογές, αν δεν έλαβε υπόψη του την άσκηση» είπε ο κ.Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Είναι σωστή η απόφαση να διεξαχθεί η άσκηση το 2008, αλλά τουλάχιστον να επαναληφθεί κανονικά το 2009».