Κόσμος
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 13:37

Αλ Γκορ: Τιμή μου να μοιράζομαι το Νόμπελ Ειρήνης με την ΙPCC

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο Αλ Γκορ την απόφαση της Επιτροπής Νόμπελ να απονείμει στον ίδιο και το διακυβερνητικό πάνελ του ΟΗΕ για το κλίμα, το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θα δωρίσει το σύνολο του ποσού που συνοδεύει το βραβείο στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Συμμαχία για την Προστασία του Κλίματος»

«Το βραβείο αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία επειδή έχω την τιμή να το μοιράζομαι με το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC) το κορυφαίο Σώμα στον κόσμο που έχει αφιερωθεί στη καλύτερη κατανόηση της κλιματικής κρίσης από τον κόσμο – μία ομάδα τα μέλη της οποίας εργάζονται ακούραστα και ανιδιοτελώς για πολλά χρόνια».

Ο Αλ Γκορ ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει το σύνολο του ποσού που συνοδεύει το Νόμπελ Ειρήνης (10 εκατ. σουηδικές κορώνες) στην οργάνωση Alliance for Climate Protection η οποία έχει αφιερωθεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο για το επείγον της επίλυσης της κλιματικής κρίσης.

Την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Αλ Γκορ και την ΙPCC χαιρέτισαν περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η WWF και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μπαρόζο.