Αθλητικά
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 12:03

Σε δύο ημέρες η απόφαση για το πρωτόκολλο στη Serie A

Η απόφασηγια το νέο ιατρικό πρωτόκολλο της Serie A, που έχει αποσταλεί στο CTS για έγκριση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων δύο ημερών.

Η απόφαση για το νέο ιατρικό πρωτόκολλο της Serie A, που έχει αποσταλεί στο CTS για έγκριση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων δύο ημερών.

Η ιταλική Λίγκα, η Ένωση Παικτών και η Ένωση Αθλητικών Ιατρών είχαν απορρίψει όλα τα πρωτόκολλα που συμφώνησε η κυβέρνηση, κυρίως επειδή σε περίπτωση θετικού δείγματος απαιτούνταν να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα.

Η Serie A επιζητεί προσέγγιση παρόμοια με εκείνη της Γερμανίας και της Ισπανίας, στις οποίες απομονώνεται μόνο το άτομο που έχει κορωνοϊό.

Το νέο πρωτόκολλο καταρτίστηκε χθες και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ισχυρίζεται ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός της Τετάρτης.

Το πρωτόκολλο συντάχθηκε από τη Serie A και παραδόθηκε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (FIGC), η οποία με τη σειρά της το παρέδωσε στον υπουργό Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα.

Ο υπουργός διαβίβασε αμέσως τα νέα μέτρα στο CTS για έγκριση και η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι θα γνωρίσουμε την ετυμηγορία τις επόμενες δύο ημέρες.