Πολιτική
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 15:42

Ευ. Βενιζέλος: «Λυτρωτικό είναι το μεγάλο, ενωμένο, πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ»

Κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τις προτάσεις του για το Ασφαλιστικό.

«Δεν έχω μιλήσει, ούτε πρόκειται να μιλήσω ποτέ, κανείς συνεργάτης και φίλος μου, κανείς υποστηρικτής της υποψηφιότητάς μου δεν θα μιλήσει ποτέ για το ενδεχόμενο της διάσπασης», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και απαντώντας σε δηλώσεις συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ ότι «ίσως και μία διάσπαση να είναι λύτρωση για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε:

«Εμείς θεωρούμε λυτρωτικό το μεγάλο ενωμένο πλειοψηφικό νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό λαϊκό και θέλει την κυβέρνηση και την πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις ιδέες μας και τις πεποιθήσεις μας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρατήρησε πως «εάν κάποιοι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει και να δώσουν εξηγήσεις στον λαό του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε όλο τον ελληνικό λαό που ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα και τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος και για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας».

«Ευτυχώς όμως για το ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι μία διαδικασία άμεσης και καθολικής ψηφοφορίας. Εμείς απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους εργαζόμενους, απευθυνόμαστε σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε όλους τους ανέργους, σε όλους τους μικρομεσαίους, σε όλους τους επιστήμονες, σε όλους τους φοιτητές, σε όλους τους αγρότες, και τους λέμε "ελάτε, πάρτε την υπόθεση αυτή στα χέρια σας, δώστε τη λύση που εσείς επιλέγετε για το καλό της παράταξης και για το μέλλον του τόπου"», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.