Πολιτική
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 19:04

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

«Σήμερα ζητώ νέα εντολή, για νέα πορεία, νέα αρχή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

«Ζητώ νέα εντολή, για να ξεκινήσουμε συλλογικά από τις 12 Νοεμβρίου μια νέα πορεία, προοδευτική, οραματική, μια πορεία αξιόπιστη και νικηφόρα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος έκανε λόγο για «ένα κίνημα ανατροπής, για ένα κίνημα αλλαγής».

«Όσοι υποστηρίζουν ότι η καθαρή εντολή που ζητώ θα συνοδευτεί με διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα "σταλινικού" τύπου, δεν έχουν καταλάβει τις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε ακόμη ότι «κάποιοι επιχειρούν να διαγράψουν τους στοιχειώδεις κανόνες συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε υποψήφιους για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα στελέχη και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία

Η κυβέρνηση ανοίγει το ασφαλιστικό με συνταγή που οδηγεί στην ανατροπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται αύξηση των ορίων ηλικίας και αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

«Δεν ανεχόμαστε να κρύβουν τη βασική αιτία του προβλήματος,

τη χρηματοδότηση και τους πόρους για το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν δεχόμαστε την οικονομική τους πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αύξηση του ΦΠΑ και νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε, δίνει φοροαπαλλαγές στα υψηλά εισοδήματα και στους μερισματούχους.