Πολιτική
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 11:42

Διάλογο σε τρεις κύκλους πρότεινε ο Β. Μαγγίνας

Πρόταση για διεξαγωγή του διαλόγου για το ασφαλιστικό σε τρεις κύκλους κατέθεσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην Κοινή Συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Μαγγίνας πρότεινε στον πρώτο κύκλο να γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη Χρηματοδότηση, την αντιμετώπιση της Εισφοροδιαφυγής, την καταπολέμηση του φαινομένου της Αδήλωτης Εργασίας και την Αποτελεσματική Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Πρόκειται ας πούμε, για την οικονομική πλευρά του ζητήματος.

Στο δεύτερο κύκλο, ο υπουργός πρότεινε να συζητηθούν θέματα, όπως, η ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, η καθιέρωση Κάρτας Κοινωνικής Ασφάλισης και η Ηλεκτρονική Υποστήριξη του Συστήματος.

Τέλος, στον τρίτο κύκλο, πρότεινε να συζητηθεί ο εκσυγχρονισμός του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την προαιρετική, με κίνητρα, παραμονή στην εργασία, τη θωράκιση του συστήματος απονομής αναπηρικών συντάξεων και την ενίσχυση χαμηλών και μεσαίων συντάξεων καθώς και της μητρότητας.

Ο κ. Μαγγίνας επισήμανε ότι οποιοδήποτε άλλο θέμα προταθεί προς συζήτηση, εφόσον δεν εντάσσεται στην πρόταση που διετύπωσε, θα μπορούσε ασφαλώς να συζητηθεί.