Πολιτική
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 12:42

ΚΚΕ: Πυροτέχνημα η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στήνει τον "κοινωνικό διάλογο" επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη συναίνεση των εργαζομένων σε μια προαποφασισμένη αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή με αφορμή τη -θυελλώδη- έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Παράλληλα το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» τη σημερινή αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, καθώς όπως σημειώνει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική του και υποστηρίζει το «νόμο Ρέππα» τον οποίο η ΝΔ επιδιώκει να εφαρμόσει.

Επιπρόσθετα το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «η συμμετοχή στην έναρξη του "κοινωνικού διάλογου" των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης». «Η σταθερή τους θέση υπέρ της "ταξικής συναίνεσης" και η στήριξη που παρείχαν σε προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αποκαλύπτει το ρόλο τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.