Πολιτική
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 15:25

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στο διάλογο μόνο αν υπάρξει πρόταση νόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό μόνο αν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματός του από τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Δικαιολογώντας τη σημερινή αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δραγασάκης έκανε λόγο για ανούσια διαδικασία, την οποία δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το κόμμα της Αριστεράς.

«Η διαδικασία που συγκαλεί η κυβέρνηση, θα είχε νόημα, αν είχε έτοιμη κάποια πρόταση νόμου για να τη συζητήσουμε. Όμως, δεν είμαστε ενώπιον κάποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας. Η διαδικασία αυτή θα είχε επίσης νόημα αν η κυβέρνηση ερχόταν να εκθέσει τι έκανε και τι δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια για το ασφαλιστικό. Όμως δεν είναι αυτή η πρόθεσή της», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χαθεί χρόνος.

«Η κυβέρνηση θέλει να αναλωθεί χρόνος μέσα σε μια κοινωνική και πολιτική αδράνεια και αυτή είναι η δική μας βασική διαφωνία», τόνισε ο κ.Δραγασάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μία διαδικασία ώστε να υπάρξει πολιτική και κοινωνική αδράνεια.

«Δεν βλέπουμε να γίνεται κάποιος διάλογος, στον οποίο θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε, αλλά μια ανούσια διαδικασία την οποία δε θέλουμε να νομιμοποιήσουμε.

Για τους λόγους αυτούς αποχωρούμε και θα επανέλθουμε όταν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να τη συζητήσουμε», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.