Πολιτική
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 13:26

Χειμωνιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από απόψε με καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Αύριο, Σάββατο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, ενώ τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένων και των πυρόπληκτων περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου – τη Βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα στα Νησιά του Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αύριο βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έντασης 4 με 6 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές,, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Κυριακή

Την Κυριακή, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στις περιοχές με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβάνονται και πάλι οι πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Νησιά του Αιγαίου, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα και Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπει η ΕΜΥ για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τόπους 7 Μποφόρ. Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.