Πολιτική
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 12:42

Υπεγράφη η απόφαση για τη στέγαση Υπηρεσιών της Αγροφυλακής στις Νομαρχίες

Υπεγράφη από το υπουργό Εσωτερικών η απόφαση για την έναρξη λειτουργίας των Αγρονομικών Τμημάτων της Αγροφυλακής και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων από τις εν λόγω υπηρεσίες.

Με την απόφαση ζητείται η συνέχιση της λειτουργίας των στεγαζομένων στα κτίρια των Νομαρχιών Αγρονομικών Τμημάτων Υπηρεσιών Αγροφυλακής, «μέχρι την ανεύρεση κατάλληλων οικημάτων, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την οριστική στέγαση τους».

Για το σκοπό αυτό οι γενικοί γραμματείς Περιφερειών καλούνται να ενεργήσουν σύμφωνα με τα οριζόμενα για όσες Υπηρεσίες Αγροφυλακής στεγάζονται προσωρινά στα κτίρια τους.

Επίσης, οι διευθυντές Αγροφυλακής Περιφερειών καλούνται:

α)να έλθουν σε συνεννόηση με τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών και νομάρχες για την ταχύτερη υλοποίηση των προαναφερόμενων και την ανάληψη από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αγροφυλακής του συνόλου των αρμοδιοτήτων, που προβλέπεται από τον α' σχετικό Νόμο και

β)να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τον εφοδιασμό τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

Με την έναρξη λειτουργίας των Αγρονομικών Τμημάτων και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων από αυτά, γίνεται και ανάληψη υπηρεσίας από το προσωπικό των Ν.Α., το οποίο μετατάχτηκε στην Ελληνική Αγροφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών της Αγροφυλακής στα κτίρια των Νομαρχιώνν καθώς και των αρμοδιοτήτων των νέων αγροφυλάκων, είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένες Νομαρχίες, όπως π.χ. στη Νομαρχία Ηρακλείου όπου η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη είχε αμφισβητήσει το δικαίωμα του Περιφερειάρχη του νέου Σώματος Ζαχαρία Δαϊλάκη να δίνει εντολές στους 22 αγροφύλακες που υπάγονταν στην υπηρεσία της Νομαρχίας.

Με την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, διευθετείται τόσο το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών της Αγροφυλακής όσον και της διοικητικής υπαγωγής των υπαλλήλων τους.