Πολιτική
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Αιγαίο θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 Μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Νότιοι 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)