Κόσμος
Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 19:36

Ν. Υόρκη-Covid-19: Σε χαμηλό 17 ημερών ο αριθμός νεκρών - Αυξημένες οι εισαγωγές

Συνολικά 540 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό, έναντι 630 μια μέρα πριν. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό σε ημερήσια βάση από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο.

Συνολικά 540 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό, έναντι 630 μια μέρα πριν. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό σε ημερήσια βάση από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο.

Όπως ανέφερε, πάντως, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 κυμαίνονται γύρω στις 2.000, ένας «εξαιρετικά μεγάλος αριθμός».

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης.

Το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση.

«Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters