Πολιτική
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 15:39

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για τις «πληγές» που αφήνει πίσω της η όξυνση

Οξύνονται σε ανησυχητικό πλέον επίπεδο, τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου. Αποκορύφωμα της όξυνσης μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Παπανδρέου και τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί «Φύρερ και Ντούτσε», ήταν η ένταση και οι διαπληκτισμοί στη συνεδρίαση της Νομαρχιάκης Επιτροπής Κοζάνης, κατά την οποία υποστηρικτές των δύο επικρατέστερων υποψηφίων ήρθαν ακόμα και στα χέρια. Αφορμή ήταν η σειρά των ομιλητών, ωστόσο πραγματική αιτία της έντασης ήταν η πόλωση που επικρατεί στις τάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά που είδαμε και ακούσαμε δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του νομού Κοζάνης, είναι μια πολύ κακή στιγμή», παρατήρησε ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Alpha 989 για τα επεισόδια στη Νομαρχιακή Κοζάνης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για πρόβλημα λειτουργίας της νομαρχιακής επιτροπής. «Υπάρχει ένα κλίμα στο νομό σχετικά με το πόσο εριστικά και άσχημα βγαίνει ο δήμαρχος Κοζάνης (σ.σ. Π. Κουκουλόπουλος) για να υποστηρίξει την απόλυτα θεμιτή επιλογή του, τον κ. Βενιζέλο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο να γίνονται απαξιωτικές προσωπικές αναφορές για κάθε υποψήφιο, γιατί στις 12 του μήνα πρέπει όλοι μας να είμαστε μαζί».

«Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει 50 άτομα σε κάθε τοπική κοινωνία που έχουν φθαρεί και τους οποίους δεν θέλει να βλέπει ο κόσμος. Δυστυχώς αυτοί ανακυκλώνονται στον κομματικό μηχανισμό, στα συνδικάτα. Αυτούς βλέπει ο κόσμος και αποστρέφεται το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το πρόβλημα μας και είναι τόσο απλό», επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος και υπογράμμισε:

«Ο κόσμος είναι ανήσυχος, όχι για το θέμα της διάσπασης, γιατί αυτό δεν υφίσταται, όσο για το θέμα του τι θα αφήσει αυτό στον ψυχισμό του κόμματος».

Από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δήμαρχος Κοζάνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως όλα αυτά που γίνονται έχουν μονομερή αφετηρία. «Αυτά δεν σας κάνουν εντύπωση; Είχαμε τον Φύρερ και τον Μουσολίνί και από τον Τούρκογλου πήγαμε στον ανιψιό του Μητσοτάκη. Από τις διαγραφές πήγαμε σε αποχωρήσεις. Από τους υπονομευτές πήγαμε στον Φύρερ και τον Μουσολίνι. Αυτά μου θυμίζουν καμμένη γη. Διερωτώμαι ποιο είναι το διακύβευμα; όποιος και να βγει καμμένη γη θα βρει με όλα αυτά και όλα αυτά έχουν μονομερή αφετηρία», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις του στον Αlpha 989.