Κόσμος
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 20:20

ΠΓΔΜ: Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα χρησιμοποίησης του συνταγματικού ονόματος

«Θα ήταν επιθυμητό να εξευρεθεί λύση για τη διμερή εκκρεμότητα με την Ελλάδα, αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το οποίο αμφισβητεί μόνο η Αθήνα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του τού Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ, μετά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στη διαπραγματευτική διαδικασία χρησιμοποιεί τη δύναμη των επιχειρημάτων, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία δυστυχώς, περιστασιακά, χρησιμοποιεί το επιχείρημα της ισχύος για να ασκήσει πίεση προς τη Μακεδονία» ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

«Εμείς, ως χώρα θα υπερασπιστούμε με επιχειρήματα το δικαίωμα χρησιμοποίησης της συνταγματικής ονομασίας και της ταυτότητάς μας» είπε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα, ως το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ από τις χώρες της περιοχής, να υποστηρίξει τους κοινούς στόχους των δύο αυτών οργανισμών, να εισέλθει η περιοχή σε μία ζώνη ασφαλείας και με την ένταξη στο ΝΑΤΟ να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό θα ήταν τόσο προς όφελος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όσο και προς όφελος της Ελλάδας» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Πηγή ΑΠΕ