Κοινωνία
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:04

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Ούτε η απειλή του Covid 19, η μεγαλύτερη κρίση από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, στάθηκε ικανή να γεφυρώσει το χάσμα Βορρά- Νότου στους κόλπους της Ένωσης. Ύστερα από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, αλλεπάλληλες διακοπές, διμερείς συνομιλίες και μία σκληρή κόντρα ανάμεσα σε Ιταλία και Ολλανδία για τους όρους που θα συνοδεύουν την παροχή βοήθειας οι Ευρωπαίοι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.  Αύριο, Πέμπτη, νέα τηλεδιάσκεψη. 

 

Ο Covid 19 φέρνει όχι μόνο κόντρες, αλλά και μία ηχηρή παραίτηση στην Ε.Ε. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνών υπέβαλε την παραίτησή του καθώς το σχέδιο που πρότεινε για την αντιμετώπιση του Covid19 απορρίφθηκε ομόφωνα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. 

 

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών.  Αναλυτικά τι θα ισχύσει με την καταβολή των διδάκτρων.

 

Σκληρή η μάχη κατά της πανδημίας και στις ΗΠΑ. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό στον κόσμο αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Δεύτερη νύχτα σε μονάδα εντατικής θεραπείας πέρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Ο 55χρονος υποστηρίζεται με οξυγόνο, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και η διάθεσή του καλή. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία ούτε αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.