Πολιτική
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 14:56

Εκπληκτη από το χαρακτηρισμό «αντάρτισσα» δηλώνει η Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα

Εκπληκτη δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα από τον χαρακτηρισμό «αντάρτισσα» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/26/1430144.htm που της προσδίδεται λόγω της αντίδρασής της στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων του πρωθυπουργικού γραφείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/24/1429242.htm .

«Εξαρτάται ποιος μου την προσδίδει την ιδιότητα. Έχω μείνει και εγώ λιγάκι έκπληκτη από ένα γεγονός που δεν το χωρά το μυαλό του ανθρώπου. Έκανα 2 - 3 σοβαρές κριτικές παρατηρήσεις σε δύο άρθρα ενός νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής και αυτό πήρε τις διαστάσεις αντάρτικου. Είναι σύμπτωμα των καιρών δυστυχώς», παρατήρησε η βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις της στον Αlpha 989.

Παράλληλα η κ.Μπενάκη-Ψαρούδα χαρακτήρισε «έξω φρενών να λέγεται αντάρτης ένας βουλευτής που διατυπώνει μια άποψη μέσα στο κοινοβουλευτικό όργανο και μάλιστα με τον πιο συγκρατημένο και τεκμηριωμένο τρόπο».

Επίσης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό αγράμματος για τον συντάκτη του νομοσχεδίου όπως αυτό επιχειρήθηκε αρχικά να περάσει, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν προοριζόταν για τον αρμόδιο υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο . «Ηταν μια έκφραση εν τη ρύμη του λόγου που ήθελε να τονίσει ότι αυτή η διάταξης είναι έξω από τις λογικές προβλέψεις ενός νομοθετήματος. Αν κάποιος την έβαλε, που δεν είναι ο υπουργός ασφαλώς – γιατί ειπώθηκε ότι εννοούσα τον υπουργό, κάθε άλλο, επαίνεσα τον υπουργό που μόλις αντιλήφθηκε την ύπαρξη αυτής της διάταξης, το σχετικό κομμάτι με τη Βουλή, το απέσυρε», σημείωσε η κ.Μπενάκη – Ψαρούδα και πρόσθεσε για την επίμαχη διάταξη: «Είμαι βέβαιη ότι αυτό που ήταν μια φράση, δεν το είχε προσέξει ο κ. Παυλόπουλος και μόλις το είδε, το απέσυρε»..

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η κριτική που άσκησε, πηγάζει από κάποια πικρία επειδή δεν προτάθηκε και πάλι για πρόεδρος της Βουλής, η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα είπε: «Το να γίνεται εκτίμηση και να δίνεται δημοσιότητα σε υποτιθέμενα προσωπικά αισθήματα είναι απαράδεκτο. Οι πικρίες ακόμα και αν υπάρχουν, είναι θέμα προσωπικό του καθενός και δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύει τις πολιτικές του κινήσεις. Επομένως και η φιλολογία περί πικρίας είναι απαράδεκτη».

Αλλά και για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν σαφής: «Δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα, ούτε ενθουσιάστηκα από αυτή την εξέλιξη, ούτε και ήταν και πολύ καλή για μένα γιατί με υπέβαλλε σε μια δοκιμασία αρκετά σκληρή. Ευχαριστημένη δεν είμαι, αλλά να δίνονται αυτές οι προεκτάσεις, είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας».

Τέλος, για τη φράση «δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν περάσει ένα νομοσχέδιο» η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα διευκρίνισε: « Είπα ότι αν δεν ψηφιστεί μια διάταξη κάποια στιγμή, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο να μπορεί ο βουλευτής, όταν συζητείται μια διάταξη και έρχεται η ψηφοφορία, όχι η ονομαστική, αλλά την ώρα που ψηφίζονται νομοσχέδια και να πει ότι δεν συμφωνώ με την διάταξη, το θεωρώ δικαίωμα αυτονόητο και πραγματικά δεν χάθηκε ο κόσμος. Ίσα –ίσα στηρίζεται ο κοινοβουλευτικός κόσμος. Δεν θα σκεφτόμουν όμως ποτέ να κλονίσω τη δύναμη του κόμματος εξ αφορμής μιας άποψης».