Κόσμος
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 18:38

Με σκληρά αντίποινα απειλεί η Τεχεράνη σε περίπτωση επίθεσης

Η Κίνα ξεκαθάρισε σήμερα ότι αντιτίθεται στις νέες οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν προειδοποιώντας ότι τα βιαστικά, όπως τα χαρακτήρισε, βήματα μπορεί να περιπλέξουν την κατάσταση και δεν βοηθούν σε μια ειρηνική επίλυση της κρίσης με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης από τις ΗΠΑ επέκρινε την Πέμπτη και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ερωτηθείσα σχετικά με την έλλειψη υποστήριξης της Μόσχας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι μπορεί η Μόσχα και η Ουάσινγκτον να έχουν διαφορές στην τακτική που ακολουθούν αλλά και οι δύο συμμερίζονται την ίδια άποψη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν διαμηνύει ότι θα απαντήσει με σκληρό τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση. «Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση με ακόμη πιο σκληρό τρόπο», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, προσθέτοντας ότι «οι εχθροί (του Ιράν) δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και οι δηλώσεις τους είναι καθαρά ρητορικής φύσης».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters