Αθλητικά
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 13:38

Το κοινωνικό πρόσωπο του Μάρκους Ράσφορντ

Γιουνάιτεντ και Σίτι «ένωσαν τις δυνάμεις τους», με πρωτοβουλία του Μάρκους Ράσφορντ.

Γιουνάιτεντ και Σίτι «ένωσαν τις δυνάμεις τους», με πρωτοβουλία του Μάρκους Ράσφορντ.

Οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι του Μάντσεστερ συγκέντρωσαν 400.000 γεύματα για παιδιά που το έχουν ανάγκη, με τον άσο των «μπέμπηδων», Μάρκους Ράσφορντ να προσφέρει 100.000 στερλίνες. 

Όταν ήταν παιδί ο σταρ της Γιουνάιτεντ είχε βιώσει παρόμοια κατάσταση, με δωρεάν γεύματα, όχι τόσο λόγω ανέχειας, αλλά επειδή η μητέρα του δούλευε μέχρι αργά για να συντηρήσει την οικογένειά της. 

«Η μητέρα μου δεν γύριζε ποτέ σπίτι πριν από τις 6 το απόγευμα. Έτσι, ήμουν κι εγώ στο πρόγραμμα για τα δωρεάν γεύματα. Και ήμουν τυχερός αφού το βράδυ έτρωγα ξανά στο σπίτι, όμως μερικά παιδιά δεν είχαν καν αυτήν την πολυτέλεια. Όταν μάθαμε ότι κλείνουν τα σχολεία, έβαλα στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου να διασφαλίσω ότι αυτά ττα παιδιά θα έχουν τα γεύματα που χρειάζονται».

Με αφορμή τη συνεργασία των δύο μεγάλων συλλόγων του Μάντσεστερ, ο Άγγλος διεθνής στράικερ τόνισε: «Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι πολύ σημαντική η συνεργασία, καθώς οι δύο σύλλογοι έχουν τεράστια κοινωνική πρόσβαση και είναι σημαντικό να δείξουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, όταν συμβαίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο».