Πολιτική
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 15:31

Πρόταση Γ.Καρατζαφέρη να κηρυχθούν όλα τα δάση εθνικοί δρυμοί

Πρόταση να κηρυχθούν όλα τα δάση εθνικοί δρυμοί υπέβαλε κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το περιβάλλον, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ.Καρατζαφέρης ζήτησε επίσης σαφή καθορισμό της χρήσης γης, κίνητρα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς να παραμείνει αυστηρά η ΔΕΗ στο δημόσιο και να μην περάσει σε ιδιώτες.

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε την ανάγκη περιβαλλοντικής παιδείας, ενώ επανέφερε την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το κόμμα του για περιβαλλοντική εκπαιδευτική συνείδηση.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να δημιουργηθεί «Πράσινος Τειρεσίας», ώστε να επιβάλλονται αυστηρά μέτρα και πρόστιμα σε βάρος κάθε επιχείρησης που μολύνει το περιβάλλον.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επέκρινε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τα κοινοτικά κονδύλια για τα περιβαλλοντικά έργα. «Για επτά χρόνια, από το 2000-2007, μόλις το 20% απορροφήθηκε από το Κοινοτικό Ταμείο Συνοχής της ΕΕ για περιβαλλοντικά έργα», παρατήρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ιδιαίτερά επικριτικός εμφανίστηκε για το πρόβλημα με τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού, όπου όπως είπε, ενώ σε άλλες χώρες έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο, στην Ελλάδα είμαστε ακόμα στις μετρήσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο Πέραμα και το Κορωπί και σημείωσε ότι είμαστε η μόνη χώρα που επιμένουμε ακόμα στους ΧΥΤΑ.