Κόσμος
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 23:44

Κορωνοϊός: ΗΠΑ και Ινδία στον κλοιό της πανδημίας

Το παράδειγμα σειράς χωρών ακολουθεί πλέον και η Ινδία - η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο- επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα για τους πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, φόβοι για τη μετατροπή των ΗΠΑ στο επόμενο επίκεντρο του κορωνοϊού διατυπώνονται από σειρά αναλυτών. Το τελευταίο 24ωρο το 40% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

 

 

Το παράδειγμα σειράς χωρών ακολουθεί πλέον και η Ινδία - η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο- επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα για τους πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντα Μόντι, επέβαλλε σήμερα γενικές απαγορεύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων για 21 ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Προς το παρόν η Ινδία έχει καταγράψει 482 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 9 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, φόβοι για τη μετατροπή των ΗΠΑ στο επόμενο επίκεντρο του κορωνοϊού διατυπώνονται από σειρά αναλυτών. Το τελευταίο 24ωρο το 40% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

Δεδομένης της υστέρησης των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ οι πιθανότητες έξαρσης εξάπλωσης του ιού δεν μπορούν να αποκλειστούν αναφέρει η εκπρόσωπος του ΠΟΥ από τη Γενεύη.

naftemporiki.gr