Πολιτική
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 16:19

Γ.Παπανδρέου: «Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης»

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για αυταρχισμό, εξαπέλυσε κατά τη δευτερολόγια του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το Περιβάλλον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για τη χρήση των καμερών, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι η εισαγγελική άδεια για μαγνητοσκόπηση των διαδηλώσεων μπορεί να οδηγήσει στην ποινικοποίηση του δικαιώματος του πολίτη να διαδηλώνει. Όπως είπε, δεν συνιστά μεταρρύθμιση, αλλά εικόνα κράτους- αυταρχικού λαφύρου.

«Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός στην Παιδεία, η λογική της επανασύστασης του κράτους της Δεξιάς, η επιστροφή σε πρακτικές που μας μεταφέρουν στην προ μεταπολίτευσης Ελλάδας, όπως μαρτυρούν οι φοβερές καταγγελίες για βασανισμούς και εικονικές εκτελέσεις μεταναστών στα κρατητήρια και για τις οποίες περιμένουμε τον άμεσο καταμερισμό, τόσο των διοικητικών,όσο και των πολιτικών ευθυνών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ΄.

Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα «θαμπή και ξέπνοη,παρατήρησε και πρόσθεσε: «'Εφυγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, έμεινε το πνεύμα της αλαζονείας».

«Αναγκάζεται να θέτει ο πρωθυπουργός σε κυκλοφορία σενάρια πρόωρων εκλογών με λίστα,για να πειθαρχήσουν οι βουλευτές του. Προσπαθούν ορισμένοι να βρουν παρηγοριά στη δική μας εσωκομματική κρίση, τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Νομίζουν ότι τους δίνεται χρονικό περιθώριο. Κάνουν λάθος. Στις 12 του Νοέμβρη το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ, ενωμένο και πιό δυνατό παρά ποτέ. Εσείς θα παραμείνετε στον αστερισμό της αστάθειας και της κρίσης», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.