Πολιτική
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 11:14

K. Kαραμανλής: «Όχι» στα λουκέτα στα σχολεία

«Οι καταλήψεις δεν είναι μέσο διεκδίκησης καλύτερης παιδείας αλλά αποκλεισμός στο δικαίωμα στη μόρφωση, ένα ιδιότυπο λοκ-άουτ ενάντια στο δικαίωμα στη μόρφωση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων.

«Οχι στα λουκέτα στα σχολεία, όχι άλλες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Επισήμανε ακόμη ότι το σχολείο είναι χώρος μάθησης και πως η δημοκρατία έχει κανόνες. «Πρώτος κανόνας της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων... Το δικαίωμα της παιδείας είναι ιερό και είναι απαράδεκτο να παίζουν κάποιοι με το μέλλον και τις συνειδήσεις των παιδιών».

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στην παιδεία δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί διάλογο με όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και είναι ανοικτή στη συζήτηση.

«Τα λουκέτα και οι αλυσίδες θλίβουν κάθε γονιό και κάθε Έλληνα. Ακούγονται διάφορα αιτήματα. Να τα συζητήσουμε. Είμαστε όλοι ανοικτοί στο διάλογο, αλλά τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Εμείς θα συνεχίσουμε με συζήτηση, με διάλογο και με πειθώ», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.