Πολιτική
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 12:04

Κ. Καραμανλής: Προφάσεις για προαποφασισμένη άρνηση συμμετοχής στο διάλογο

Η άρνηση στο διάλογο για το Ασφαλιστικό αποτελεί άρνηση στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων, παρατήρησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, σχετικά με τα Κοινωνικά και Ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ισχυρισμός του ΚΚΕ ότι ο διάλογος που ξεκινάμε για το Ασφαλιστικό είναι προσχηματικός, είναι η εύκολη πρόφαση για μια προαποφασισμένη άρνηση συμμετοχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Κάθε πολιτική δύναμη που νοιάζεται για τους εργαζόμενους, οφείλει να μετέχει στην αναζήτηση λύσεων».

Η κυβέρνηση, τόνισε, επιδιώκει ουσιαστικό, γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο ένα πιο σύγχρονο, πιο δίκαιο και βιώσιμο -σε βάθος χρόνου- Ασφαλιστικό σύστημα.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι «προτάσεις, μελέτες, διαπιστώσεις, που αναπτύσσονται από πρόσωπα φορείς ή οργανισμούς, είναι στοιχεία προς συνεκτίμηση και τίποτα περισσότερο». «Δεν εκφράζουν ούτε τις θέσεις, ούτε τις προθέσεις της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να σημειώσει ότι «δεν ωφελούν οι παραποιήσεις και οι στρεβλώσεις».

«Κανείς δεν έκανε διάλογο με τον Προκρούστη για το ποσοστό του ακρωτηριασμού του», αντέτεινε ο κ. Χαλβατζής, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Καραμανλή για προαποφασισμένη άρνηση συμμετοχής.

«Προβλήματα, στρεβλώσεις, εισφοροδιαφυγή, υπάρχουν, αλλά δεν αντιμετωπίζονται με άρνηση διαλόγου», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. «Χρέος μας -είπε- είναι να μην αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν ποτέ πια σε αδιέξοδο, να νοιαστούμε για το αύριο όλων των εργαζομένων, και να μεριμνήσουμε για τους οικονομικά ασθενέστερους και αυτό κάνουμε στην πράξη. Όχι στα λόγια».