Πολιτική
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 12:40

ΣΥΝ: Επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις κλήσεις μαθητών σε απολογία

«Η ποινικοποίηση αγώνων δεν πρόκειται να μειώσει την ένταση των αντιδράσεων για το χάλι της παιδείας. Οι μαθητές όπως και οι φοιτητές, αλλά και οι αγρότες παλιότερα, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους, όσες κάμερες ή ποινικές διώξεις και να επιστρατευθούν».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, με αφορμή την κλήση σε απολογία 12 μαθητών, με την κατηγορία για φθορές σε σχολείο κατά τη διάρκεια περσινής διήμερης κατάληψης.

Ο ΣΥΝ επιτίθεται και κατά του πρωθυπουργού για όσα είπε στη Βουλή σχετικά με το θέμα των καταλήψεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/02/1433508.htm : «Ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί υπερασπιστής της δημοκρατίας κατηγορώντας τους αγωνιζόμενους μαθητές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Θυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι καταλήψεις αποφασίζονται δημοκρατικά, με καθολικές γενικές συνελεύσεις. Το πώς πραγματικά αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη δημοκρατία το "μαθαίνουν" οι μαθητές όταν σύρονται στα δικαστήρια. Αυτή είναι η δική της εκδοχή για τη δημοκρατία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΝ.