Πολιτική
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΑΙΣΘΗΤΗ πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας και επικράτηση βορείων ανέμων που θα ενισχυθούν, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες πρόσκαιρες βροχές στη Θράκη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις αργότερα τοπικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες ηπειρωτικές περιοχές η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και γρήγορα 6 με 7 Μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις αργότερα τοπικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές το απόγευμα. Πιθανότητα για λίγες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις προβλέπει αρχικά για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)