Πολιτική
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα στα νότια, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη , η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση/b>

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωΐ βορειοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από το 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις αυξημένες στις νοτιότερες περιοχές όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές ή μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ανατολική Πελοπόννησο πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 και πρόσκαιρα το πρωΐ 6 Μποφόρ, που θα στραφούν αργότερα σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στη Δυτική Κρήτη τη νύχτα καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι 6 τοπικά 7 Μποφόρ που θα στραφούν αργότερα από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά 8 Μποφόρ.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν αργότερα σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές κυρίως το μεσημέρι. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)