Κόσμος
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 23:00

Τραμπ: Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει έως και τον Αύγουστο στις ΗΠΑ

«Έως τον Ιούλιο, τον Άυγουστο ή και ακόμη παραπέρα» εκτίμησε ότι θα παραμείνει η πανδημία του Covid-19 ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας απόψε από τον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέστησε στους πολίτες στις ΗΠΑ να αποφεύγουν μπαρ, εστιατόρια, δημόσιους χώρους και τα μη απαραίτητα ταξίδια. Κάλεσε επίσης του πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

«Έως τον Ιούλιο, τον Άυγουστο ή και ακόμη παραπέρα» εκτίμησε ότι θα παραμείνει η πανδημία του Covid-19 ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας απόψε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέστησε στους πολίτες στις ΗΠΑ να αποφεύγουν μπαρ, εστιατόρια, δημόσιους χώρους και τα μη απαραίτητα ταξίδια. Κάλεσε επίσης του πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι νέες αυτές οδηγίες του κυβερνητικού κλιμακίου που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα εφαρμοστούν για 15 μέρες με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολίτες αυτοπεριορίζονται αυτοβούλως.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC