Πολιτική
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 11:00

Κ. Καραμανλής: «Σήμερα τίποτα δεν συγκαλύπτεται»

«Αυτά που γίνονταν στο παρελθόν, δεν γίνονται σήμερα, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές... Σήμερα τίποτα δεν συγκαλύπτεται, η διαφάνεια και ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Τα παραπάνω τόνισε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις των παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών και των δομημένων ομολόγων.

«Όπου υπήρξε υπόνοια υπήρξε άμεση επέμβαση... Δεν πρόκειται να ανεχτώ καμμία σκιά, καμμία κατάσταση αδιαφάνειας, εστίες ανυπακοής στο νόμο δεν γίνονται ανεκτές, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του χθες με το σήμερα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Η νομιμότητα θα είναι ισχυρή, οι νόμοι θα ισχύουν για όλους, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος και στο θέμα των Ζωνιανών.

Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις για τα ομόλογα και τις υποκλοπές, ο κ. Καραμανλής είπε ότι και οι δύο υποθέσεις είναι στη δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Αντιθέτως, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υποβλήθηκαν 14 προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών και απορρίφθηκαν οι 13.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η έρευνα συνεχίζεται και ελέγχονται τα πάντα και πως δεν προέκυψαν πολιτικές ευθύνες.

Απ. Κακλαμάνης: Απληροφόρητος ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μην διακατέχεται από «μανιχαϊστική θεώρηση» των πραγμάτων όταν απευθύνεται στη Βουλή, καθώς, όπως είπε απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή, «οι γενικεύσεις δείχνουν μια αντίληψη που δεν είναι χρήσιμη ούτε στο Κοινοβούλιο ούτε σε εσάς».

«Όταν εμφανίζεστε στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, ό,τι αναφέρετε δεν πρέπει να προέρχεται από πληροφόρηση που δεν έχετε διασταυρώσει».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι και οι δύο υποθέσεις (ομόλογα, υποκλοπές) βρίσκονται στο αρχείο. «Εάν θεωρείτε ότι η παρακολούθηση των τηλεφώνων του πρωθυπουργού και μιας σειράς κρατικών αξιωματούχων δεν αποτελεί θέμα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος τότε υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στις απόψεις μας για το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

«Δεν σας πληροφόρησαν για το τι είπε χθες ο κ. Ζορμπάς. Δεν σας ενδιαφέρει; Δεν νομίζετε ότι έχουμε όλοι το καθήκον να ξεκαθαρίσει το θέμα;... Δεν θα είστε για πάντα πρωθυπουργός, δεν θα είστε για πάντα κυβέρνηση», πρόσθεσε.