Κόσμος
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 14:41

Τσαντ - Ελεύθεροι τρεις Ισπανοί συλληφθέντες για την υπόθεση μεταφοράς παιδιών στη Γαλλία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Ισπανοί είχαν συλληφθεί για συνέργεια στην υπόθεση μεταφοράς 103 παιδιών από το Τσαντ στη Γαλλία από την οργάνωση Κιβωτός της Ζωής.

Την ίδια ώρα, στη Γενεύη η Unicef ανακοίνωσε ότι έχουν εξακριβωθεί οι ταυτότητες σχεδόν και των 103 παιδιών που συγκέντρωσε η Κιβωτός της Ζωής, αλλά θα απαιτηθούν αρκετές εβδομάδες προτού να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε στον Τύπο η εκπρόσωπος της οργάνωσης Βερονίκ Ταβό, από τα 103 παιδιά, ηλικίας ενός έως δέκα ετών, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μόνον τέσσερα.

«Αυτά τα τέσσερα παιδιά είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να μιλήσουν» διευκρίνισε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που ήταν σε θέση να δώσουν το όνομά τους και το όνομα του χωριού απ' όπου προέρχονται.

Η διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητας των παιδιών πραγματοποιήθηκε από τις αρχές του Τσαντ παρουσία εκπροσώπων της Unicef, είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών αυτών, που είναι συγκεντρωμένα σε νοσοκομείο της πόλης Αμπεσέ, προέρχονται από το Τσαντ και είναι 21 κορίτσια και 82 αγόρια.